راه های موفقیت در «برنامه ریزی شغلی» - پرسشنامه / مبانی نظری و پژوشی/ Spss
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

راه های موفقیت در «برنامه ریزی شغلی» 

برنامه ریزی کاری، فعالیتی نیست که یک بار برای همیشه مثلا در دبیرستان یا دانشگاه انجام و فراموش شود، گویی همه چیز به خوبی و مطابق برنامه پیش می رود. در واقع برنامه ریزی کاری، فعالیتی است که در بهترین حالت باید به صورت منظم و دائمی انجام شود، به خصوص  با در نظر گرفتن آماری که نشان می دهد کارگران متوسط به دفعات کار (و نه شغل) خود را در طول زندگی تغییر می دهند.

برنامه ریزی کاری، رویدادی سالانه

بسیاری از ما، برخی کارها را سالانه انجام می دهیم، برای مثال معاینات پزشکی را انجام داده و به چشم پزشکی و دندانپزشکی مراجعه می کنیم، پس چرا برنامه ریزی کاری را در لیست قرار ندهیم؟یک روز یا یک آخر هفته را در سال برای خلوت کردن با خود پیدا کنید البته اگر تغییر کاری بزرگی را برنامه ریزی می کنید، بیش از یک روز را به این کار اختصاص دهید. هر چیزی که باعث حواس پرتی می شود را از خود دور کنید تا بتوانید کاملا روی کار تمرکز کنید. آنچه نمی خواهید در کارتان باشد، باید از زندگی تان خارج شود.با در نظر گرفتن برنامه ریزی کاری به عنوان یک فعالیت سالانه، احساس امنیت بیشتری در مسیر و انتخاب کار خواهید داشت و برای بسیاری از تردیدها و مشکلاتی که پیش روی تمام شغل ها و کارهاست، آمادگی بیشتری دارید.
از آخرین برنامه ریزی کاری، نقشه مسیر را رسم کنید!

یکی از نخستین فعالیت ها برای برنامه ریزی کاری، صرف وقت برای تهیه مسیر کاری و شغلی از آخرین زمانی است که به نوعی برنامه ریزی کاری را انجام داده اید. در حالی که نباید در گذشته باقی بمانید، بازنگری و فکر درباره مسیری که تاکنون طی کرده اید این که آیا مسیر مستقیم و مشخصی بوده یا پر از پیچ و خم و بدون پایان به شما در برنامه ریزی آینده کمک می کند. زمانی که نقشه ای از گذشته ترسیم می کنید، درباره راه تان فکر کنید و درباره اینکه چرا به اینجا رسیده اید، یادداشت بردارید. آیا مسیری که طی می کنید شما را خوشحال می کند؟ می توانستید بهتر از این عمل کنید؟ چه کاری را ممکن است به گونه ای متفاوت انجام داده باشید؟ چه کاری را می توانید در آینده به گونه ای متفاوت انجام دهید؟
درباره چیزهایی که دوست دارید و ندارید، خواسته ها و نیازهای تان فکر کنید!

تغییر از ویژگی های زندگی است؛ همه تغییر می کنند و همین طور چیزهایی که دوست داریم و دوست نداریم. بعضی از چیزهایی که مثلا دو سال پیش عاشقش بودیم، اکنون احساس ناخوشایندی به ما می دهند. بنابراین همیشه در مورد چیزهایی که احساسات شدیدی نسبت به آنها در زندگی نه فقط در رابطه با شغل دارید، فکر کنید.از چیزهای مهمی که دوست دارید و ندارید، لیستی تهیه کرده سپس از این لیست برای سنجش و بررسی شغل فعلی و مسیر کاری استفاده کنید. اگر کار و شغل تان بیشتر در ستون علائق تان قرار دارد، بدانید که هنوز در مسیر درستی هستید اما اگر فعالیت های شغلی تان بیشتر با ستون بیزاری ها و چیزهایی که از آنها متنفرید همپوشانی دارد، زمان آن رسیده که بررسی کار و شغل جدید را شروع کنید.

درنهایت، درباره اینکه چه چیزی از شغل و کارتان می خواهید و نیازهای تان فکر کنید. آیا می خواهید دنیا را تغییر دهید؟ می خواهید مشهور شوید؟ خواهان استقلال مالی هستید؟ می خواهید روند تغییرات را تحت تاثیر قرار بدهید؟ انگیزه هایی که شما را به سمت موفقیت و شادی هدایت می کنند را درک کنید.

تفریحات و سرگرمی های خود را بررسی کنید!

از دستاوردهای گذشته خود یادداشت تهیه کنید!

فرای شغل فعلی تان را برای کسب مهارت های انتقالی ببینید!

شناخت بازار کار

اهداف شغلی و کاری خود را مشخص کنید!

در جستجوی فرصت های آموزشی یادگیری جدید باشید!

جستجوی بیشتر فرصت های پیشرفت شغلی کاری

 تأمل نهایی در برنامه ریزی کاری

نشست های برنامه ریزی کاری را به تعویق نیندازید و میان آنها فاصله طولانی ایجاد نکنید. برنامه ریزی کاری می تواند فواید بسیاری برای موفقیت در زندگی، از تعیین اهداف گرفته تا تغییر شغل، داشته باشد. زمانی که به طور منظم برنامه ریزی و بازنگری در کارتان را آغاز می کنید، با استفاده از نکاتی که گفته شد، برای مواجهه با هر آن چه در مسیر کار و زندگی تانممکن است پیش آید، خود را آماده تر خواهید یافت.

دکتر رندل اس. هنسن به نقل از مجله موفقیت

 



تاریخ : دوشنبه 95/10/6 | 10:47 صبح | نویسنده : ابوبکر عزیزی مقدم | نظر


  • paper | خرید لینک انبوه | خرید بک لینک ارزان
  • بک لینک با کیفیت | فال تاروت عشق